Avatar img 3227

Hvordan kan vi udvikle det grønne omkring Sundbyvang?

af Maja Steen Møller i Natur & miljø

Ved Tomatvej og Persillevej - i forbindelse med de nye parkeringspladser - er der nogle små grønne arealer. Idéen med denne side er at indsamle ideer så vi kan sætte en dialog igang om hvad der kan ske der.

Alle idéer er velkomne!

Dog skal det siges, at vi ikke kan garantere at idéerne føres ud i virkeligheden - det afhænger helt af hvad vi kan få lov til og få råd til. Skriv gerne idéer til finansiering også.

Grøn-gruppen vil starte en dialog med Sundbyvang på baggrund af vores ideer og høre hvad de har af ønsker og forbehold eftersom arealerne (også) tilhører dem.

De bedste hilsner
Grøn-gruppen
Espen, Karin og Maja

 • ca. 2 måneder siden
  Tanja Winsløw

  Jeg foreslår legeredskaber f.eks.:
  Gyngestativ
  Rutchebane
  Klatrestativ

 • ca. 2 måneder siden
  Michael Refsing Andersen

  Hej.

  Jeg støtter gerne ideerne om træer, bålplads, plantekasser/nytterhaver. Jeg har dog også selv et par forslag, som måske kan blive en del af den samlede plan.

  Jeg foreslår at fjerne grus-racerbanen på græsarealet mod nord. Det er bedre at have et regulært græsareal til forskellige aktiviteter, herunder fodbold(der står mål nu, og de bliver brugt).

  Derudover foreslår jeg, at der etableres et lille legeanlæg med de 'svingbarrer', der kan ses i den vedhæftede video(det virker desværre ikke til at den kan uploades her, prøver på linket på facebook).
  Den står på min arbejdsplads, hvor ungerne bruger den hele tiden. Der er så meget socialt knyttet til den med at snakke og hjælpe hinanden med de mange forskellige gymnastikprægede øvelser, der kan laves i barrerne. Det er virkeligt noget, der skaber bevægelse og leg. Det kan sikkert godt laves i mere naturnære materialer a la henne på Sansestien.

  Mvh. Michael

 • ca. 2 måneder siden
  Bo Sprotte Kofod

  Plantning af et par frugtræer, ville være en prydende og sund mulighed. Et par træer er med til at skabe en god atmosfære og samtidigt lidt skygge/læ.

 • User profile default
  2 måneder siden
  Karin

  Jeg forslår :
  Bålplads.
  Planteskasser med grøntsager
  Stole/bænke

  • Synes det kunne være topfedt med bålblads med siddepladser rundt omkring - evt et lille aflåst men "åbent" udseende skur til brænde. Der kunne evt også være snobrødspinde, popcorn"sigter", gryde på stativ (evt opbevares i vores skure på modsatte side) - det kunne indbyde til spontane fælles aftenhygge om sommeren.
   Er også for nyttehaver, men måske køre det skridtet videre og lave små urte/nyttehaver istedetfor bare plantekasser - igen et lille fælles projekt på linie med hønsene.

 • 2 måneder siden
  Maja Steen Møller

  jeg foreslår at vi søger københavn kommune om at få del i denne pulje hvor man kan få plantet træer - hvis man selv er med til at passe dem http://www.kk.dk/partnerskabstrae

  • User profile default
   ca. 2 måneder siden
   Karin

   Maja er der en tidsfrist på ansøgning om træ? Tænker vi skal igang. Der står først til mølle.